Indeling kleine keuken

Indeling kleine keuken? Opties kleine keuken: de beste tips voor de indeling van een kleine keuken.

Klik hier voor keukenmagazines >>> en doe inspiratie voor de indeling op of bekijk hier >> de momenteel scherpste keukenzaak.

Indeling kleine keuken: welke maat?

De kleinst mogelijke keuken die is in te delen, is 2,40 meter lang. Als deze keuken recht is, is deze zo in te delen dat het een bruikbare keuken blijft. Er is bij kleine keukens geen ruime indeling mogelijk. U moet dus goed kijken naar het meest ideale.

In vrijwel alle kleine keukens is echter 1 ruimte waar je opbergmogelijkheden hebt. Dit zijn de beste tips om uw kleine keuken ”groots” in te delen. Bekijk hier tevens handige opbergtips kleine keukens.

Lees onderstaand alle relevante informatie betreft indeling kleine keuken.

Indeling kleine keuken

Dit is een veel voorkomende indeling van een kleine keuken. Spoelbak en vaatwasser aan de ene kant. Koken en hoge kast aan de andere kant. Deze keuken is van Küchenoutlet Veenendaal – De plek voor een goedkope Duitse kwalteitskeuken. Makkelijk bereikbaar in midden Nederland.

Kleine keuken: De hoge kast

Bij een kleine keuken is er wel een hoge kast mogelijk. Laat u dit zo optimaal mogelijk benutten, stop er meteen twee apparaten in. De mogelijkheden van een hoge kast in de keuken zijn uiteraard een koelkast met vriezer eronder.

De beste optie voor een kleine keuken echter is een koelkast van 103 centimeter met een combi magnetron erboven. Waarom? Dan is er nog ruimte voor een grote ladekast in de keuken.

Doordat we twee apparaten in één kast stoppen, hebben we straks ruimte voor een grotere lade. Waar blijft de opbergruimte over? Onder en boven de apparaten. Zo kunt u alles kwijt in uw keuken.

Kleine keuken: De hoge onderkasten

Hoge onderkasten zijn een mogelijkheid om meer ruimte te winnen (11%). Echter geven grote onderkasten in de keuken een log effect aan een toch al kleine keuken, de keuken komt er zwaarder uit te zien.

Een handige optie als u echt te weinig ruimte heeft, maar let op het optisch effect. Bij hoge onderkasten moet u verder bukken dan gebruikelijk, dit merkt u pas als u ooit in een keuken heeft gewerkt met hoge onderkasten (en dus lage plint).

Wilt u voor een ruimtelijk effect gaan, laat de onderkasten dan op normale hoogte in plaats van de maxi-line. Gaat u toch voor de hoge onderkast, overweeg dan eens door middel van licht aan de onderkant van de kast het optische effect te beperken.

 

Handig: bekijk de Top 3 grootste keukenshowrooms >>> om de meeste kleine keukens te bekijken.

 

Kleine keuken: De hoge hangkasten

De hoge hangkasten zijn een betere optie dan hogere onderkasten. Hangkasten tot aan het plafond zijn mogelijk. De hangkasten zijn dan maximaal 100 centimeter hoog. Voor een kleine keuken is deze optie ideaal.

Gemiddeld 30 centimeter extra bergruimte per hangkast, of meer praktisch: een extra plankruimte. Wist je dat het verschil in prijs tussen een kleine hangkast en een grote hangkast minimaal is? Hier is dus veel winst te behalen voor uw kleine keukenruimte.

Kleine keuken: apothekerskast

Voor een kleine keuken is een apothekerskast ideaal. Een apothekerskast neemt in principe weinig ruimte in beslag, maar zorgt wel voor bergruimte. Doordat de kast uitgetrokken kan worden, kunnen er veel spullen in worden geplaatst.

Van boven tot onderen kan de kast volledig worden volgepakt. Het enige nadeel van een apothekerskast is dat wanneer de kast niet volledig is volgepakt, spullen makkelijk om kunnen vallen en achter de kast kunnen vallen.

Kleine keuken: Bereken de apparaten in lengte

Bij indeling kleine keukens gaat u eerst de lengte van de apparaten naast elkaar zetten/bedenken. Door dit te doen kunt u makkelijk de ruimte berekenen die er overblijft. Dit is luxe ruimte in de keuken. In de meeste gevallen is dit:
Koelkast/combi magnetron: 60 centimeter. Vaatwasser 60 centimeter (kan ook in 45 centimeter).

De kookplaat moet u boven een ladekast denken. Neem 90 centimeter voor de kookplaat. De spoelbak moeten we ook meetellen. Bij een kleine keuken gaan we uit van een 45 centimeter aanrechtkast. Daarin past dus de spoelbak. Zetten we dit naast elkaar, hebben we een totale lengte in de keuken van 255 centimeter. Alle extra ruimte is mooi meegenomen!

Ideale maatvoering en indeling kleine keuken

De ideale maatvoering en indeling kleine keuken is drie meter. In deze maat kunnen we makkelijk een goede keuken neerzetten. Deze ruimte kunnen we nog inkorten tot een praktische keuken van 285 centimeter.

In het ‘ergste’ geval van een kleine keuken is de keuken bruikbaar in te korten tot 270 centimeter. Is de keuken kleiner, moeten er concessies gedaan worden.

Gratis keukenboeken? 

kleine-keukens-keukenboekenBestel alle gratis keukenboeken om honderden keukenideeën en opstellingen thuis te ontvangen. Tips en adviezen voor uw nieuwe keuken. Gratis aanvragen of bekijk hier de scherpste keukenzaak momenteel.

 

Dit artikel was volledig gewijd aan indeling kleine keuken. Alles lezen en veel meer weten over het praktisch indelen van een nieuwe keuken? Wij wensen u succes met de indeling kleine keuken en veel kookplezier.