Kleine keukens

Kleine keukens? Hoe kan ik mijn kleine keukenruimte het beste indelen? Wat kost een kleine keuken gemiddeld? Wat zijn de voor- en nadelen van een kleine keukenruimte? Hieronder staat alle informatie over kleine keukens.

Klik hier voor keukenmagazines – vol kleine keukens en prijzen in huis >>>

Een kleine ruimte is vaak lastig in te delen. Toch zijn er legio aan mogelijkheden om uw ruimte zo effectief mogelijk te gebruiken. Zo kunt u toch genieten van alle gemakken die een keuken u kan bieden. Bekijk welke mogelijkheden er zijn om uw beperkte ruimte voor een keuken toch nog zo goed mogelijk kunt indelen.

 

Kleine keukens

zKeukens zijn er in alle soorten en maten te verkrijgen. Het kan zijn dat u een grote keuken wilt plaatsen. De beschikbare keukenruimte dient dit nog wel toe te laten.

Een beperkte ruimte is ongeveer tot maximaal 2,5 meter x 2,5 meter. Hoe kleiner een keuken, hoe lastiger deze is in te delen.

Slim omgaan met de ruimte is van essentieel belang. Hoogstwaarschijnlijk wilt u wel alle gemakken die een keuken biedt zoals een vaatwasser, oven, magnetron, Quooker en een gasfornuis.

Daarbij is voldoende opbergruimte voor servies, pannen en voedingsmiddelen ook heel handig. Het moet niet zo zijn dat u uw kookspullen ergens anders op moet bergen dan in de keuken zelf.

kleine keukens

Kleine keukens? Kom voor kleine keukens naar Kuchenoutlet Veenendaal. De keuken outlet van midden-Nederland. Duitse kwaliteit voor bodemprijzen. Klik op de foto >>>

Het is van tevoren raadzaam om goed na te gaan wat u wel en niet in uw keuken wilt plaatsen en welke goederen u hier in wilt gaan opslaan. Koop ook servies dat gemakkelijk op elkaar te stapelen is. Dit is praktisch. Door op deze manier slim na te denken heeft u meer ruimte voor servies.

Tip: Top 3 grootste keukenshowrooms met vele kleine keukens >>>

Kleine keukens indelen

Naar aanleiding van uw wensen, kunt u beginnen met het indelen van een kleine keuken. Er zijn diverse soorten keukens te verkrijgen.

 • Rechte keuken: handig en overzichtelijk. Tegenover het werkblad is ruimte om een koelkast of gasfornuis te plaatsen. Ook kan een eventuele wand in de keuken worden opengebroken om de keuken een te laten worden met de woonkamer. Ideaal voor een woonkeuken dus!
 • L-vormige keuken: compacte manier om alle gemakken binnen handbereik te hebben. De afstand naar een kast, koelkast of vaatwasser zal altijd minimaal zijn. Zo heb je ook een groot en lang gedeelte over in je keuken.
 • U-vormige keuken: meest voor de hand liggende optie om zoveel mogelijk ruimte te creëren in een kleine keuken. Mits de ruimte voldoende is, wordt deze zo effectief mogelijk ingedeeld. De grootste kans om veel ruimte voor apparatuur en opbergruimte te creëren.
 • Kleine eilandkeuken: wellicht niet voor elke ruimte een mogelijkheid. Wanneer er aan de ene zijde van de keuken een rechte of L-vormige keuken wordt geplaatst, is het mogelijk een eiland aan de andere kant te plaatsen. Tip: een eiland is gemakkelijk te plaatsen wanneer deze wordt geplaatst tussen keuken en woonkamer.
 • Parallel keuken: Deze keukenopstelling past over het algemeen perfect in een kleine ruimte. Zo kunt u aan de ene kant uw spoelbak en fornuis plaatsen of koelkast en wellicht wat opbergruimte. Dan hebt u aan de andere kant nog veel ruimte over voor onder andere een vaatwasser en meerdere keukenkasten en/of opbergruimte.

Door met de keukenverkoper duidelijk af te spreken wat u in uw keuken wilt hebben, kan het ontwerp hier op worden aangepast. Hoe groter de keukenruimte is, hoe gemakkelijker deze is in te delen.

Kleine keukens zijn doorgaans niet de meest makkelijke keukens om in te delen, daarom is efficiëntie vereist en kunt u voor het beste resultaat hulpvragen aan een keukenspecialist.

Ook past in een kleine keuken vaak niet alle gewenste apparatuur. Door vooraf goed naar dit soort zaken te kijken en deze te bespreken, komt u niet voor verassingen te staan. Kijk altijd naar de mogelijkheden en niet naar de beperkingen!

Afmetingen kleine keuken

Wanneer valt een keuken onder de categorie kleine keukens? De afmetingen die binnen 2,5 meter x 2,5 meter zijn, vallen onder de noemer kleine keuken.

Binnen deze afmetingen zijn er vele variaties mogelijk. 1 meter x 2 meter, 1,5 meter x 1,5 meter en ga zo maar door. Keukens die groter zijn dan 2,5 meter lang en breed, kunnen meestal onder de noemer grote keuken worden geplaatst.

Kleine keukens kwaliteit

kleine keukenDe kwaliteit van een kleine keuken is gelijk aan de kwaliteit van een grotere keuken. Formaat heeft niets te maken met de levensduur van een keuken.

De meeste bedrijven kiezen ervoor om hun keukens uitgebreid te testen. Door de geautomatiseerd te doen, kan een keukendeur getest worden op de sterkte van het hout.

Dat geldt ook voor scharnieren met deuren die lange tijd achtereen open en dicht worden geklapt. Bij eventuele fouten kunnen deze er uit worden gehaald en verbeterd in de toekomst. Uw keuken wordt getest voordat die bij u in de keukenruimte komt te staan.

Het verbeteringsproces is voor de consument ideaal, aangezien de kwaliteit ten goede komt. Zo komen we stukje bij beetje dichterbij een keuken de nog jaren langer mee kan dan dat ze tegenwoordig kunnen.

Tip: Klik hier voor de Top 3 best beoordeelde keukenzaken >>>

met hoge kwaliteit kleine keukens.

Kleine keuken tips

Om een kleine keuken zo efficiënt mogelijk in te delen en direct zo ruimtelijk mogelijk te laten lijken, hebben we een aantal tips voor u. Hiermee haalt u het maximale uit de ruimte die u beschikbaar heeft voor uw keuken.

Extra kleine keuken tips:

  • Gebruik lichte kleuren: lichte kleuren geven een veel ruimtelijker gevoel dan donkere kleuren. Een combinatie waarin lichte kleuren worden gecombineerd met donkere kleuren is wel mogelijk. Verstandig is wel om de lichte kleuren de overhand te laten nemen.
  • Kies een hoogglans keuken: de glanslaag geeft de kans om te weerkaatsen. Net als bij lichte kleuren heeft dit een positief op hoe groot een keuken lijkt.
  • Less is more: bekijk goed wat u wel niet nodig heeft. Is die Quooker wel nodig? Heeft u wel een vaatwasser nodig? Overbodige keukenapparatuur kan erg veel ruimte in beslag nemen.
  • Te veel accessoires: uw keuken versieren is leuk. Maar heeft u al die randzaken allemaal nodig? Bekijk goed wat er wel en niet essentieel is in de keuken. Laat alleen de belangrijke accessoires staan.
  • Open keuken: indien u een gesloten keukenruimte heeft, kan een open keuken helpen om de keuken groter te maken. Er komt immers weer ruimte vrij om eventueel een eiland of een barretje te plaatsen.

 

3 Handigste tips voor het vinden van dé perfecte kleine keuken

 1. Goedkoopste keukenzaak >>>
 2. Beste beoordeelde keukenzaak >>>
 3. Grootste keukenshowroom >>>

 

Nog meer geweldige tips voor kleine keuken:

 • Slimme kasten: in elke keuken is er sprake van loze ruimte. Probeer deze in te ruilen voor zinvolle ruimte. Een kast in de hoek met een draai rek er in kan oplossing bieden. Veel voedingsmiddelen of pannen kunnen hier in opgeborgen worden.
 • Kleine apparatuur: een oven waar meerdere pizza’s tegelijkertijd in kunnen is handig, maar heeft u het echt nodig? Een kleinere variant kan goed helpen ruimte te besparen. Dat geldt uiteraard ook voor de overige apparatuur. Kleiner is voor een kleine keuken veel efficiënter dan grote apparatuur.
 • 2-in-1 apparatuur: in plaats van te kiezen voor allemaal losse apparaten, kies voor enkele 2-in-1 apparaten. U heeft dan al minder ruimte nodig om alle apparatuur in de keuken te kunnen plaatsen. Denk hierbij aan een combi-magnetron of een koelkast met vriesvak er in.
 • Benut de ruimte optimaal: door handige rekken voor kruiden, kopjes, kookgerei of iets dergelijks aan de keukenwand te plaatsen, maakt u volledig gebruik van de beschikbare ruimte en creëert u extra bergruimte.

Meer goede tips in huis ontvangen voor uw kleine keuken? Of zoekt u nog inspiratie? Ontvang gratis keukenboeken >> al binnen een paar dagen bij u thuis.

Prijzen kleine keukens

prijzen kleine keukenEen kleine keuken wil niet perse zeggen dat deze goedkoop is. De keukenmarkt is ten opzichte van 20 jaar flink veranderd.

Waar in de jaren ’90 mensen ervoor hebben gekozen een keuken voor de geoffreerde prijs te bestellen, wordt er tegenwoordig stevig onderhandeld.

Al zijn er wel weer keukenzaken die direct de beste prijs geven en daarmee veel tijd besparen van zowel klant als zichzelf.

De gemiddelde keukenprijs ligt in 2023 op ongeveer € 12.500,-. Dit geldt voor een gemiddelde keuken. Een kleine keuken is makkelijk haalbaar vanaf 7.000 euro, maar dit hangt sterk van van uw budget en apparatuur wensen. Het zou ook nog goedkoper kunnen.

Tip:  Top 4 goedkoopste kleine keukens vergelijken >>>

 

Gemiddelde prijs kleine keuken

De gemiddelde prijs voor een kleine keuken ligt een stukje lager: zo’n € 6.000,-. Uiteraard is dit afhankelijk van de wensen die u in de keuken wilt laten terugkomen en de daadwerkelijke afmeting van de keuken.

Er is een wezenlijk verschil in de prijs van de beschikbare kwaliteit van de keukenapparatuur en de materialen die worden gebruikt voor een keuken. Bijvoorbeeld welke kastfronten neemt u? Of welk werkblad had u graag in uw keuken gewenst?

Deze factoren spelen allemaal mee in prijs van een keuken. Als u een kleine maar toch wat luxere keuken wilt betaald u meer dan dat u een kleine keuken wilt van een normaal tot goede kwaliteit.

Goedkoop een kleine keuken kopen? Vergelijk aanbieders van kleine keukens.

Waar koop ik mijn kleine keuken het goedkoopst >>>

Voordelen kleine keukens

Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van kleine keukens? Er zijn diverse voordelen voor een kleine keuken te bedenken. We hebben de belangrijkste punten voor u in dit overzicht gezet.

 • Compact
 • Functioneel
 • Knus
 • Voordeliger!
 • Gezellig
 • Enorm veel geld besparen op een nieuwe keuken
 • U kunt sneller bij uw apparatuur
 • U hoeft niet veel of ver te zoeken naar uw spullen

Nadelen kleine keukens

Ook heeft een kleine keuken diverse nadelen. We hebben de belangrijkste nadelen voor u op een rijtje gezet.

 • Beperkte beweegruimte
 • Minder opbergruimte
 • Minder werkruimte
 • Lastiger in te delen
 • Eiland keuken vaak niet mogelijk
 • Minder in trek bij verkoop van een woning dan een grote keuken
 • Minder apparatuur dan u wenst

Waar op letten bij aanschaf kleine keuken?

Uiteindelijk gaat het er vooral om dat u de kleine keuken krijgt die u in gedachten had. Wat verder ook belangrijk is, is dat de keuken genoeg bergruimte heeft en dat er genoeg plek is voor alle nodige apparatuur. Ook de kwaliteit van de gebruikte materialen kunnen behoorlijk verschillen.

Er zijn diverse verschillende materialen te gebruiken voor bijvoorbeeld een keukenkast of werkblad. De kwaliteit van de gebruikte materialen kan behoorlijk verschillen.

De prijs is gebaseerd op het soort materialen dat u heeft gebruikt. Een granieten werkblad is bijvoorbeeld duurder dan een Duropal werkblad.

Op www.izaa.nl kunt u nog meer informatie lezen over keukens.

Toch eerst Inspiratie opdoen?

Ontvang keukenboeken gratis thuis of vergelijk de goedkoopste kleine keukens van dit moment. Gelijk de goedkoopste keukens van dit moment vinden van Duitse kwaliteit?