Opbergtips kleine keukens

Opbergtips kleine keukens? Heeft u moeite met het opbergen van al uw keukenapparatuur, voorraad en andere benodigdheden in uw keuken?

Heeft u te weinig ruimte om voor het koken het eten te bereiden? Alleen omdat u geen ruimte heeft voor een gigantische keuken met kookeiland?

Wilt u meer inspiratie opdoen over het indelen van uw kleine keuken of over een nieuwe kleine keuken?
Klik hier voor alle keukenmagazines >>>>

en bekijk het kleine keukens aanbod of bezoek hier >> direct de scherpste keukenzaak.

Daar hebben wij enkele oplossingen voor! Op deze pagina vindt u handige opbergtips om alles kwijt te kunnen in uw kleine keuken. Het hoeft namelijk niet moeilijk te zijn op net zoveel spullen op te bergen in uw kleine keuken als in een grote keuken met eiland.

Het raadsel hiervan is? Slimme laden, handige kasten en praktische indelingen van de keukenelementen. Wilt u weten hoe? Lees hieronder vele opbergtips voor kleine keukens.

Wat al veel helpt is om servies te kopen dat goed in elkaar past. Borden en koffiekopjes die je kunt opstapelen. Dit scheelt veel ruimte in de kast.

Opbergtips kleine keukens

Opbergtips kleine keukens. In een kleine keuken is er over het algemeen weinig opbergruimte. Er zijn vele manieren om slim met deze kleine ruimte om te gaan, om zo toch al uw keukenspullen/voorraad op te kunnen bergen.

 

Opbergtips voor de besteklade

Vaak heeft u wel meer dan voor één persoon bestek in uw keuken. In een kleine keuken is hier echter vaak niet genoeg ruimte voor om het allemaal netjes op te bergen. Daar is het volgende op bedacht: de dubbele besteklade.

U kunt uw kleine keuken zo praktisch inrichten met deze handige dubbele besteklade. Met gemak kunt u nu bestek kwijt voor ruim 20 personen. Uw kookgerei kunt u ophangen boven uw keukenblad aan de muur.

Dat is handig en het oogt ook nog eens netjes en overzichtelijk. Vooral als ze op volgorde hangen (van groot naar klein of andersom) of als alles van hetzelfde merk of serie is.

Een andere besteklade vinden we in de vaatwasser. Ook hier is een handige inrichting.

Opbergtips kleine keuken besteklade vaatwasser

 

Opbergtips voor kleine hoekkeukens

Kleine keukens waar een rechte hoek in zit hebben
vaak nog minder opbergruimte dan een rechte kleine keuken. Ook hier is een slimme oplossing voor bedacht, namelijk: de hoeklades.

Door in de hoek verschillende hoeklades boven elkaar te monteren, heeft uw voorheen onhandige hoek plaats gemaakt voor ruime opbergmogelijkheden. U kunt u al uw pannen, bakjes en zelfs enkele voorraad kwijt.
Van de bovenste smalle lade kunt u tevens een
besteklade maken. Zo wordt de hoek toch optimaal benut.

Opbergtips voor kleine hoekkeuken

In deze hoek kun je bijvoorbeeld een koffiezetapparaat kwijt. Of een doos met stopcontacten. Achter de onderkast deur in de hoek bijvoorbeeld een draaiplateau, of een Le-mans uittrekkast. Kortom mogelijkheden zat.

 

Opbergtips voor kleine werkruimtes in keukens

Kleine keukens hebben vaak weinig werkruimte. Het werkblad raakt veel ruimte kwijt door de kookplaat en door de gootsteen.

Om toch voldoende ruimte te hebben om voor het koken uw eten te bereiden is deze slimme uitbreiding van uw werkblad bedacht. Door een extra werkblad schuifbaar over de kookplaat te plaatsen, kunt u voor u gaat koken gebruik maken van het gehele werkblad.

Wanneer u eindelijk klaar bent, kunt u het werkblad gemakkelijk aan de kant schuiven en kunt u gebruik maken van uw kookplaat.

Opbergtips voor open keukens

Heeft u een open keuken waarbij de keuken net begint achter een klein muurtje? Loopt u de keuken vanuit de woonkamer binnen door een open poort in de muur? Dit is de ideale uitkomst wanneer u opzoek bent naar extra opbergruimte.

Het plaatsen van apothekerskasten in de muur zorgt voor veel extra opbergruimte voor uw voorraad. Zo maakt u handig gebruik van de poort en trekt u de kleine keuken nog meer samen bij de woonkamer. Ook ziet het er netjes uit en valt het helemaal niet op.

Handige opbergtips bekijken in een keukenopstelling? Bekijk voorbeeld kleine keukens, of ontvang eenvoudig alle keukenbrochures binnen enkele dagen thuis voor vele pagina’s aan kleine keukens inspiratie.