Kleine keuken kookeiland

Kleine keuken kookeiland? Eilandkeukens zijn keukenindelingen met een van de rest gescheiden extra werkplek. In een kleine keuken kookeiland plaatsen verdient op een paar punten wat aandacht maar is zeker mogelijk.

Inspiratie + tips thuis bekijken?

Klik hier voor keukenmagazines in huis >>>

met vele kleine eilandkeukens.

Kleine keuken kookeiland

In een kleine keuken kookeiland aanbrengen? Een eiland in de keuken staat modern, praktisch èn luxe. Een kookeiland is, vanzelfsprekend, bedoeld om aan te koken.

Maar waar komt dan de afzuigkap? De afzuigkap kan vrij komen te hangen. Op deze manier kan het ‘vol’ ogen in de keuken. Het is ook mogelijk om de afzuiging te verwerken in het werkblad van het kookeiland. Deze trend is in opkomst in de keukenwereld.

Kleine keuken met kookeiland

Kleine keuken met kookeiland. Als u de wijnkast links wegdenkt, is dit een eiland van 180 centimeter lang. Dit is wel een mooie maat. Zoekt u een kleine keuken met kookeiland? Kom langs bij Küchenoutlet in Veenendaal. Daar vind je een paleis aan kleine, goedkope Duitse kwaliteit keukens.

Kleine keukens met spoeleiland

Een spoeleiland is voornamelijk bedoeld voor de vaat. Ook kan het gebruikt worden als extra werkruimte of als zitplaats, eventueel zelfs ter vervanging van een keukentafel.

In zo’n geval ontstaat er een bar-achtige look die een unieke uitstraling creëert. Meestal genoeg voor iemand dat alleen woont, met partner of met een klein gezin van 2-4 personen.

Eilandkeuken aandachtspunten

In navolging van het bovenstaande is het ook niet heel handig om voor een eilandkeuken te kiezen als u moet werken in een kleine keukenruimte.

Bedraagt de ruimte van uw keuken minder dan ongeveer 10 vierkante meter? Bedenk in zo’n geval goed de voor en nadelen van een kookeiland bij de inrichting van uw keuken. Een spoel- of kookeiland heeft namelijk ruimte nodig.

Er moet immers voldoende plaats zijn om keukenapparatuur naar behoren te kunnen bedienen.

Een meter speelruimte om te kunnen lopen is al gauw het minimale wanneer u in die meter ook nog een vaatwasser open moet kunnen klappen of bijvoorbeeld kastdeurtjes open hebt staan en er vervolgens nog langs moet kunnen.

Een eiland snoept dan al snel een hoop loopruimte weg. Zo bezien komt een kookeiland vooral goed uit de verf bij woningen met een wat ruimere en vooral een open keuken.

Kleine keuken kookeiland mogelijkheden

Een kleine keuken met korte afmetingen langs de wanden beperkt zoals we zagen de mogelijkheden. In geval de keuken wel diep is kan een eiland een uitkomst zijn.

In zo’n ruimte zou normaliter een L-keuken dan eerder de aangewezen keuze zijn, maar soms is dit niet handig met de bestaande architectuur.

Om op die manier de beschikbare werkruimte te vergroten. U hebt zo immers de open ruimte benut en u kunt daar indien nodig met 4 man omheen aan werken. Hou in dit geval wel rekening met het reeds besproken loopruimteverhaal.

Is de keuken in zijn algemeen een kleine ruimte (komt vaker voor bij dichte en halfopen ruimtes) dan kan het wel druk worden wanneer u een kookeiland plaatst.

Zijn in zo’n geval alle wanden ‘vrij’ dan zou eerder gedacht kunnen worden aan een L, hoek of U keuken, anders beperkt u de loopruimte onnodig. Er moet immers ook gedacht worden aan de hanteerbaarheid van de geplaatste keukenapparatuur.

Een kleine keuken met kookeiland is mooi, maar niet als het niet past. En vaak is het te groot. Laat daarom meerdere keukenadviseurs zorgvuldig kijken naar uw keukenontwerp.

3 Handige tips voor het vinden van dé perfecte kleine keuken

  1. Goedkoopste keukenzaak >>>
  2. Beste beoordeelde keukenzaak >>>
  3. Grootste keukenshowroom >>>

Kleine keuken kookeiland afmeting

Toch weten of er in uw keuken een mogelijkheid is om een kook- of keukeneiland te plaatsen? Dit is gemakkelijk te onderzoeken.

Om hier achter te komen hoeft u slechts de dimensies van het vloer oppervlak te meten dat overblijft nadat u 100 tot 120 centimeter loopruimte heeft berekend vanaf alle vier de kanten van de ruimte waarin uw keuken is geplaatst.

Dus uitgaande van een kale ruimte van muur tot muur minus de diepte van de keukenelementen die tegen de wanden komen minus 100/120cm loopruimte.

Het restant dat dan overblijft is de maximale afmeting van het eiland dat er dan nog in zou kunnen zonder afbreuk te doen aan de praktische bruikbaarheid van de keuken.

Kleine eiland keuken schiereiland

Komt u met bovenstaande informatie tot de conclusie dat een losstaand eiland niet wenselijk is? Dan rest u nog het alternatief van een schiereiland.

Dit keukeneiland zit aan een kant vast aan de keuken of aan de muur. Als een soort bar of afbakening komt het vrije einde dan de keuken in. Dit ontwerp is perfect voor een nog kleiner eiland. Bijvoorbeeld 120 centimeter.

U kunt bij het schiereiland 2 mini barkrukken of stoelen erbij nemen. U kunt ze dan in de tafel schuiven als u ze niet nodig hebt. Zo zal het geen (extra) ruimte in beslag nemen.

Goedkope kleine keukens

Zoekt u de beste prijs voor een kleine keuken? Ontvang gratis keukenboeken aan of vergelijk kleine keukens >> op basis van prijs.