Kleine keuken groter laten lijken

Kleine keuken groter laten lijken? Heeft u maar een kleine ruimte tot uw beschikking voor een keuken? Maar u wilt het wel graag groter laten lijken? Wij hebben een aantal tips voor u, zodat u uw keuken zo groot mogelijk kunt laten lijken.

Ontvang Klik hier voor keukenmagazines >>>

of bekijk direct de goedkoopste keukens >>

Kleine keuken groter laten lijken

Er zijn diverse manieren om een keuken ruimtelijker te laten lijken. Om uw kleine keuken groter te laten lijken kunt ervoor kiezen om in plaats van gesloten kastjes, te kiezen voor kastjes waarbij het deurtje (voor een deel) van glas is.

Glas heeft een ruimtelijk effect in de keuken. Dit zou vooral handig zijn bij hangkasten. Juist hangkasten zijn nodig in een kleine keuken gezien de ruimte. Echter deze maken de ruimte juist weer kleiner. Daarom is een hangkast met glas een goede manier om de ruimte groter te laten lijken.

Dan kunt u beter wel matglas nemen. anders zal de keuken weer enorm druk lijken, als iedereen uw kopjes ziet staan.

Een andere manier om de ruimte groter te laten lijken is het gebruik van een plank aan de muur. Hierdoor komt de keuken minder op je af en lijkt de ruimte ook meer open.

Ook kunt u gebruik maken van de muren door een rek op te hangen of om spijkers op te hangen voor keukengerei. Hiermee bespaart u niet alleen ruimte, maar het staat ook nog eens heel erg leuk.

Keukenboeken aanvragen

Kleine keuken groter laten lijkenOntvang al binnen een paar de dagen de gratis aan te vragen keukenboeken bij u thuis. Boordevol inspiratie, ideeën, tips en tricks om u te helpen in de zoektocht naar uw droomkeuken.

Net als vele anderen meer dan 500 pagina’s aan inspiratie? Ja? Vraag hier de gratis keukenboeken >>> aan.

Lichte en glanzende materialen

Door het gebruik maken van glanzende en licht kleurige materialen, krijgt u een zachte en lichte uitstraling van de keuken. Zo kunt u gebruik maken van glanzende keukenkastjes of glanzende tegels op de vloer.

Kleine keuken groter laten lijken

Het glanzende oppervlak en lichte houten werkblad doet deze keuken ruimer lijken. Zoekt u een Nieuwe keuken? Kom langs bij Küchenoutlet Veenendaal – Dé keukenoutlet van midden-Nederland. Deze winkel heeft een enorme collectie Duitse keukens voor bodemprijzen.

Door het gebruik van glanzende oppervlakken, weerkaatst het licht. Hierdoor vergroot u de ruimte. Ook kunt u de glanzende materialen verwerken in de keukenapparaten, zo kunt u gebruik maken van Roestvrijstaal (RVS) voor de apparaten.

Ook door het plaatsen van een grote spiegel in de wand boven uw aanrecht, zal de keuken een stuk dieper lijken en groter.

Patronen en vormen

Door het verwerken van patronen of vormen in uw keuken, kunt u de ruimte groter laten lijken. Dit werkt alleen wel met een bepaald aantal patronen en vormen.

Zoals met het gebruik van lange strepen, kunt u diepte creëren in uw keuken. Zo kunt u gebruikmaken van een tegel vloer met blokken of strepen, die u het beste in de lengte kunt leggen. Of juist de houtenvloer in de lengte laten leggen.

Ook met de muren kunt u spelen met patronen en vormen. Door een van de muren te behangen met een patroon en de andere muren effen te houden, creëert u diepte in de keuken. Er zijn mogelijkheden om achterwanden van afbeeldingen te voorzien in de keuken.

Kleine keuken groter laten lijken door meubilair

Met het gebruik van kleine en vooral lage meubels kunt u de ruimte van een keuken ook vergroten. Doordat de meubels zo min mogelijk ruimte in beslag nemen, lijken de meubels niet te massief in een kleine ruimte.

Dit kunt u toepassen in uw keuken door bijvoorbeeld een bar te nemen, in plaats van een keukentafel, wanneer u hier bijna geen ruimte voor hebt.

En door het gebruik van krukstoelen zonder leuningen, lijkt het niet alsof de barkrukken de ruimte opeisen.

Helemaal mooi zou het zijn als het een lage tafel of bar is. Ook dat geeft een ruimtelijk effect.

Tenslotte onze laatste tip om uw keuken groter te laten lijken; houdt uw keuken netjes. Houdt uw spullen overzichtelijk in een keukenkastje waar u in kan kijken. Zet niet te veel op de keukenbladen neer, dit komt snel rommelig over.